2012-05-19 Ume-Metal Open Air på Kulturnatta

Ume-Metal Open Air återkommer ännu en gång för att befästa Umeå som en metalstad.

För att visa det har arrangerande föreningen Ume-Metal tagit hit kultbandet Pagan Rites från Göteborg, Sveriges nya speedmetalhopp Steelwing från Stockholm, Antichrist kommer med sin kompromisslösa thrash från södern och death metalbandet Crucifyre, också dem från  Stockholm. För att toppa upp detta så har bjudit in de lokala powermetalhjältarna Royal Jester för att återförenas för en sista spelning under UMOA. Herrarna i Hate Ammo gör även de en av sina sällsynta spelningar under festivalen, och lovar smakprov från den nya plattan som ligger i startgroparna.

Sen har vi även vinnarna av Ume-Metal Battle, en tävling som lockade över 2150 röster som ville berätta vilket band just de ville se på scenen. De som vann är Stoneload och Comara. Grattis säger vi till dem!

 

Arr: Ume-Metal i samarbete med KF Kretsen och Kulturens Bildningsverksamhet. Med stöd av Umeå Kommun, Kontaktnätet, Umeå C, 4sound och UST