Lokaler

Kulturföreningen Kretsen driver ett flertal olika verksamhetslokaler, alla med syftet att just skapa mötesplatser och förutsättningar för kulturutövande, producerande, arrangerande och den infrastruktur som därtill behövs för att underlätta för aktörerna.

Ni hittar oss bland annat i den grå villan, centralt i Umeå nära järnvägsstationen. Där driver vi ett oberoende ”kulturhus”, något vi är stolta över och något vi vet är viktigt för att kulturaktörer ska ha möjlighet att kunna utvecklas.Där finns bland annat en mötes/samlingslokal där det anordnas allt från små arrangemang till föreläsningar, workshops och träffar för olika kulturaktörer. I villan finns också bland annat fotostudio (i samarbete med föreningen Umemodellen) och musikproduktionslokaler. Ni hittar även ett av föreningens kontor där ni träffar vår personal som kan hjälpa er.

gravillan rum
Samlingslokal med liten scenyta i den Grå Villan

Föreningen har också en projekt och utvecklingsverkstad som kallas ”Kraften” på Västra Norrlandsgatan 13 där även föreningens grafikavdelning och projektverksamhet huserar.

Föreningen hyr även ett antal andra både fasta och tillfälliga lokaler där våra kulturaktörer tränar, repeterar och verkar.Kraftenlokalen
Möteslokalen och vårt kontor på ”Kraften”.

Vill du/ni besöka oss så hör gärna av dig så bokar vi in dig/er!