Om Kretsen

KF Kretsen – eller Kulturföreningen Kretsen som det fulla namnet lyder – är en ideell, allmännyttig, religiöst och partipolitiskt obunden förening med säte i Umeå Kommun som startade i november 2003. Föreningen har växt till att i dag vara en av Umeås mest aktiva kulturföreningar. I dagsläget representerar vi en mängd artister, konstnärer, arrangörsgrupper och andra kulturutövare.

Vi strävar efter att möjliggöra för fler kulturaktörer att synas och verka. KF Kretsen har en kraftfull struktur som kan erbjuda såväl kunskap och stöd som resurser till de som strävar efter att utvecklas inom sitt utövande eller intresseområde. Föreningen har sitt säte och lokaler i Umeå och vi har ett omfattande kontaktnät som vi samarbetar med. KF Kretsen har också en lång erfarenhet av projektarbete och arrangemang.

KF Kretsen är en förening som både arrangerar och har kulturutövare samt är lokalhållande. Föreningen är en struktur som är gjord för att vara just möjliggörande och inte styrande av innehållet, det är våra medlemmar som formar innehållet. KF Kretsen har dock en stark profil inom nya och subkulturella kulturformer och arrangerar bland annat Umeås alternativkulturfestival ”Uma Obscura”.

Du kanske vill arrangera eller hjälpa till på arrangemang? Du kanske behöver hjälp att söka pengar för dina idéer eller bara få en fristad från vardagsstressen i våra lokaler och träffa likasinnade? Det är möjligt hos oss på KF Kretsen. Hos oss kan du också få hjälp och stöd att utvecklas inom ditt specialintresse och vi samarbetar även med Kulturens inom folkbildning.

Hos oss kan ni även boka artister till ert arrangemang, hyra ljudutrustning eller varför inte spela in musik? Vi har även ett brett samarbete med andra aktörer och kan erbjuda exempelvis möjligheter producera en video eller varför inte ordna en cool logga.

KF Kretsen är en infrastruktur för kulturaktörer som gör skillnad. Läs mer om oss här på sidan och varmt välkomna att kontakta oss så får ni veta mer!