2009-02-03 Konsert

MOONSHAKE

i samarbete med KF Kretsen

med tack till UFH, Kulturnatta och Umeå Kommun

presenterar:

Studion Umeå Folkets Hus

3 februari kl 21.30

Live:

MURAL (NO/AUS)

Jim Denley – saxofoner, flöjt

Kim Myhr – gitarr

Ingar Zach – slagverk

foto: pierre-olivier-boulant

foto: pierre-olivier-boulant

Efter kulturträffen bjuder Kulturföreningen Moonshake på en konsert med improvisationsmusik i världsklass med trion Mural,bestående av australiensiske saxofonisten och flöjtisten Jim Denley och två av de mer framträdande musikerna på den kreativa norska improvisationsscenen, slagverkaren Ingar Zach (som tidigare framträtt på Umeå Jazz Festival med gruppen Huntsville och på Moonshake med duon LabField).Murals musik beskrivs som starkt suggestiv och klangrik,fylld av pulserande driv och nyanser.

Konserten är gratis för kulturträffens besökare, 60 kr för övriga.

“MURAL reveals large sound-surfaces that stretch across registers and territories. Several plateaus of sound happen simultaneously, reaching some “plane of consistency” where the music can dwell while discovering its own simmering nuances.
The smallest vibrations can appear as monoliths: consistent, but changing when moving forward through time. MURAL creates large spaces, luminous rooms of various shapes…”

Mural:

http://www.myspace.com/mural3

Moonshake:

http://www.myspace.com/moonshakeclub