2022-03-26 Hiphopkväll på Zaion


Lördag 26 mars går Hip-hop i Norrland, Zaion och KF Kretsen samman för att leverera en helkväll i hiphopens tecken! Alla artister kommer köra varsitt set backade av DJ Jätten, men eftersom flera av rapparna även håller på mycket med freestylerap så vågar vi nästan garantera en eller flera freestylesessions också. Eller varför inte en rapbattle? Den 26:e mars kan exakt vad som helst hända på Zaion. Den här kvällen kommer gå till den norrländska raphistorien, så missa för allt i världen inte chansen att kunna säga ”jag var där”!

På scenen:

MAX LOVE
Max Love är producenten och rapparen från Näsåker som på kort tid gjort väldigt mycket väsen med sina ambitiösa musikvideor och singelsläpp. Soundmässigt är ingenting för konstigt; i beatsen blandas det hejvilt mellan genrer och den röda tråden är ett knivskarpt flow, melodikänsla och lekfullhet. 2020 var en sommarturné inbokad, men p.g.a covid ställdes allt in. Där och då föddes idén till Hip-hop i Norrland och Max Love har sedan dess varit ordförande i föreningen. Nu, två år senare, är det ÄNTLIGEN dags för föreningens medlemmar att äntra scenen i samlad trupp!

RIMMEVIK
Rimmevik är Lyckselerapparen med fler tatueringar än samtliga medlemmar i din lokala MC-klubb tillsammans! Med ena foten fast i den Norrländska urskogen och den andra i betongen så rymmer hans influenser det mesta av det bästa mellan himmel och jord. Bred dialekt varvas med quirky röstlägen, clever ordlekar, intressanta rimscheman och ett laidback flow; något som i slutändan skapar ett helt unikt, nytt sound som inte låter som någon annan än Rimmevik!

VIKTOR YEE
Viktor Jonsson inledde sin rapkarriär under artistnamnet Oflyt, men har i år tagit sikte mot en mer seriös framtoning. I samma veva har han passat på att byta artistnamn till något som ligger närmare vem han faktiskt är ( = Viktor J/”Yee”). Med en gästvers på Max Loves senaste singel och en egen ny klubbdoftande singel i pipelinen redo för release är han nu redo att ta världen med storm. När Viktor Yee går på scenen står ingen stilla!

SVAMPJOHAN
SvampJohan är freestylekungen från Skellefteå som för några år sen omlokaliserades till Umeå! Johan har medverkat i flera olika projekt via Hip-hop i Norrland och har varje gång blåst varenda åskådare av stolen! Första gången vi fick ta del av hans lyriska genialitet var i Norrlandscyphern och när livestreamen Slapp Raps i Rymden väl ägde rum i Maj 2021 så fullkomligt stal han showen. Om du uppskattar äkta hiphop så är det en dödssynd att sova på SvampJohan.

WOLFSPITZ
wolfspitz är Hälsinge-rapparen som genom sina studier hamnade i Umeå. Sen 2015 är han en del av musik- och kulturkollektivet Gigant från Hälsingland, tillsammans med bl.a producenterna Holgerson och Lohappa. Sen 2020 så har dessa tre herrar gått från klarhet till klarhet i varje release. Soundet känns nytt och fräscht, samtidigt som det inte helt sällan flirtar med elektrorap på ett väldigt nyskapande sätt. wolfspitz är expert på snygga rimflätor och det är ett sant nöje att äntligen kunna presentera denna unika artist för den breda massan!

SAIL-E / LIZLOVESYOU
Liz är en producent och vokalist från Sthlm som efter en sejour i Piteå numera kallar Umeå för sin hemstad. Hen inledde sin karriär under artistnamnet Sail-E och har sedan dess droppat närmare 20 låtar under det namnet. Alldeles nyss valde dock Liz att pensionera sitt gamla alias till förmån för nya projektet lizlovesyou. Detta är dock så pass nytt att Liz på den här spelningen kommer att bjuda på både gammalt Sail-E-material och nytt material som lizlovesyou. Det här giget kommer innebära något alldeles extra utöver det vanliga och vi är enormt taggade på att höra vad Liz har kokat ihop!

MEVLA
Bakom artistnamnet Mevla gömmer sig MC:n Milad Becky. Som svenskfödd iranier uppvuxen i de kalla norra delarna av Sverige sticker han redan ut. Efter att ha gått med i ett soundsystem blev han välsignad av rytmen och vibben från dancehall och han har sedan dess gått från klarhet till klarhet inom undergroundscenen. En all around MC med mycket erfarenhet från underground scenen inom drum n bass och klubbmusik som vågar kombinera det råa, nästan aggressiva jamaicanska soundet med poesi och filosofiska tankar från Iran. Än så länge har denna lovande artist inte släppt så mycket musik på Spotify, men i det dolda har han jobbat hårt på material som snart kommer släppas – och mycket av detta kommer för första gången premiärspelas på Zaion!

BESÖKET
Tommy Block, mer känd som Besöket, är boombap-artisten från smutsiga södern (a.k.a Stockholm) som på senare år hamnat i Norrland. Nuförtiden huserar han i såväl Åre och Umeå som i Näsåker. För några år sen insåg han att han ville börja rappa och han har sen dess spelat in diverse låtar med flera vänner som producerat beatsen. Sedan i somras är Tommy även engagerad i Hip-hop i Norrlands styrelse som andre suppleant och hans mål i framtiden är att kunna arbeta med ungdomar och inspirera fler till att börja göra hiphop!

DJ JÄTTEN
Erik Emanuelsson, även känd som Jätten, är Umeå-diskjockeyn som vid det här laget knappast behöver någon närmare presentation. Inga genrer är för udda för att mixas och inga musikaliska regler för strikta för att överskridas. När Jätten kliver på gungar hela publiken med i trans och ingen i hela Norrland scratchar som honom! Utöver dj:andet så är han även en aktiv producent och hans senaste släpp är en remixplatta på OP:s och Bjarne B:s mästerverk B-Bop som alldeles nyss släpptes! Utöver detta sitter Erik även med i Hip-hop i Norrlands styrelse som sekreterare och är en enormt viktig grundpelare i nätverket för den norrländska rapscenens fortsatta framfart!

Eventet kommer att filmas och läggas ut på Kulturföreningen Kretsens Youtube-sida.

Datum: 26 mars 2022
Plats: Restaurang Zaion
Entré: Kostnadsfritt

Här hittar du eventet på Facebook.

Kolla in Max Love på Youtube.

Arr: Hip-hop i Norrland i samarbete med KF Kretsen och Zaion. Med stöd från Umeå kommun och Kulturrådet.