2022-12-14 Undergroundskivan – X-mass Edition


KF Kretsen bjuder in till en julkryddad upplaga av Undergroundskivan!

Undergroundskivan är en återkommande träffpunkt som främst är tillägnad personer inom de alternativa subkulturerna men som välkomnar alla. I denna X-Mass Edition åtföljs den alternativa profilen av ett juligt tema där vi firar den varma stämningen som råder under årets kallaste tider. Det blir en gemytlig kväll i goda vänners och nya bekantskapers lag, till tonerna av en nogsamt kuraterad spellista som är späckad med musik från olika genrer inom det alternativa subkulturella fältet, smakfullt strösslad med säsongsenliga sånger och – kanske viktigast av allt – 100% Wham-fri.

Under kvällen gästas vi även av dansgruppen A Moment to Dance, som ger sin tolkning av en kris som en gång för länge sedan drabbade den lilla trästaden Umeå. Med andra ord – ett ypperligt tillfälle för såväl mingel och nätverkande som mys och skoj! Mat och dryck finns att köpa i baren!

***

1888
-ett dansframträdande inspirerat av stadsbranden i Umeå

”Wäderleken är torr, warm och blåsig. Regn vore synnerligen välkommet, men förhoppningarna derom synes allt fortfarande blifwa gäckade.” -Westerbotten, 1888.
1888 plågades Sverige av en djävulskt torr sommar och den 25 juni ödelades nästan hela Umeå i en brand. Lågorna släckte inga liv den dagen, men få hade ett hem att återvända till.

I kris blottläggs våra hjärtan. Kan vi lita på varandra och resa oss ur askan? Vad gör vi med våra bundsförvanter när de inte längre tycks vara till vår nytta? Slutligen – vilken nåd förmår vi erbjuda den som en gång svikit oss?
A Moment to Dance presenterar sitt improviserade dansnummer 1888.

Plats: Restaurang Balder
Datum: 2022-12-14
Tid: 19:30
Entré: 0 kr för medlemmar (bli medlem på plats). Övriga, föreningsstöd Swish. Rek. summa 50-200 kr.

Eventet på Facebook hittar du HÄR.

Arr: Kulturföreningen Kretsen i samarbete med Restaurang Balder. Med stöd av Umeå kommun, som en del av Umeå 400.