2022-09-24 Fool´s Gambit


Detta blir en speciell kväll. Vi och suddar ut gränsen mellan scen och dansgolv. Det kommer att stå artister på scen och spela musik, ansikte mot ansikte med besökare. Det blir diverse former av jams och freestyles. Scenen kommer även att öppnas upp för de som känner sig manade. Ni vet, som det brukar bli på Zaion.

FOOL’S GAMBIT
En eklektisk trio från närområdet som gillar att verka svåra. Om de skulle vara hälften så bra som de utger sig för att vara så är det nog antagligen världshistoriens bästa band som kommer att se på besökarna uppträda. Kända för sin ödmjukhet och sina fria vandringar mellan genrer så kommer de att utföra sin publikroll med ett livligt scenframträdande. Hyllningar har östs över de tre musikerna, nu senast kallades de bland annat för ”musiker från närområdet”. Om de lever upp till den hypen återstår att se, men vi kan ju alltid hoppas!

SVAMPJOHAN
Skellefteåsonen som flyttade till Umeå på grund av sin djuprotade kärlek till Björklöven har legat på allt annat än latsidan senaste tiden. Gig på gig på singel på EP-släpp har fått myceliet att sprida ut sig så långt att han pratas om ända borta i Obbola. Med sin lysande karisma på scenen och det osvekliga gunget i rummet som uppstår varje gång SvampJohan fattar micken så är han en publikmedlem varje uppträdande behöver. För att fatta lite hur pass stor han är så är det inte så att hans EP varit med på Ekot i SR. Ekot är med på hans EP. Power move alltså.

DJ JÄTTEN
Bakom skivspelarna ikväll så står ingen mindre än DJ Jätten och lägger ner gunget i rummet. Som vanligt. Ibland kan en ju fundera på om det finns en massa DJ Jätten-kloner som springer runt och snurrar plattor överallt. Och det är inte någon slump att han är så pass uppbokad. Om nån skulle göra en lista över ”Folk som kan sin grej genom världshistorien” så skulle Jättens namn i samband med DJ:ande och elektronisk musik vara någonstans på topp 10.

Datum: Lördag 24 september
Plats: Restaurang Zaion
Entré: 100 kr.
Åldersgräns: 19 år

Fool´s Gambit på Spotify

Länk till eventet på Facebook hittar du HÄR

Arr: Kooperativet Tonkontroll i samarbete med Kulturföreningen Kretsen och Zaion Horn of Africa.