2022-09-16 Live på Lillan: Marla Rosso – Dora Bleu & Periklis Tsoukalas – louie.lou


Vad passar bättre när höstmörkret nalkas än en helkväll på Lillan i Luleå till bredden fylld med mörka och suggestiva klanger, levererade av tre lika nyskapande som kompromisslösa akter? Intet!

DORA BLEU & PERIKLIS TSOUKALAS
Ett remarkabelt duo-möte mellan den i Berlin bosatta amerikanska sångerskan Dorothy Geller, alias Dora Bleu, och grekiske gitarristen och oud-spelaren Periklis ”Peri”Tsoukalas som bland annat spelar med Diamanda Galas samt i det hyllade turkiska psykedeliabandet Baba Zula.
Tillsammans skapar duon, som 2018 släppte skivan ”Cloned from ash”, ett slags hypnotisk, suggestivt vacker gränslandsmusik där mörka texter och slingrande melodier blandas med instrumentala friformsutsvävningar på ett sätt som känns såväl atmosfäriskt som drömskt, skevt och orosmättat.

MARLA ROSSO
Malmö-baserade Marla Rosso framför darkwave och neofolk med sången i fokus. Droner, tunga rytmer och live-looping bygger en ljudvärld som tar dig mellan postapokalyptisk stillhet och primal urkraft.

louie.lou
Med fältinspelningar, loop-pedal, gitarr, synth, orgel med mera skapar Louise Ölund alias louie.lou ett mångskiftande ljudlandskap där mörker och ljus, ordning och kaos samexisterar”

Datum: 2022-09-16 (Fredag)
Tid: 19:00
Plats: Lillan, Luleå
Entré: 100 kr
(Kontant i dörren eller Swish)

Arr: KF Kretsen i samarbete med Kluster
Med stöd från: Kulturrådet