2022-09-14 – Undergroundskivan: Marla Rosso, Dora Bleu & Periklis Tsoukalas

Dags igen för Undergroundskivan och denna gång framträder Marla Rosso samt Dora Bleu & Periklis Tsoukalas på Restaurang Balder!

MARLA ROSSO
Malmö-baserade Marla Rosso framför darkwave och neofolk med sången i fokus. Droner, tunga rytmer och live-looping bygger en ljudvärld som tar dig mellan postapokalyptisk stillhet och primal urkraft.

DORA BLEU & PERIKLIS TSOUKALAS
Ett remarkabelt duo-möte mellan den i Berlin bosatta amerikanska sångerskan Dorothy Geller, alias Dora Bleu, och grekiske gitarristen och oud-spelaren Periklis ”Peri”Tsoukalas som bland annat spelar med Diamanda Galas samt i det hyllade turkiska psykedeliabandet Baba Zula. Tillsammans skapar duon, som 2018 släppte skivan ”Cloned from ash”, ett slags hypnotisk, suggestivt vacker gränslandsmusik där mörka texter och slingrande melodier blandas med instrumentala friformsutsvävningar på ett sätt som känns såväl atmosfäriskt som drömskt, skevt och orosmättat.

UNDERGROUNDSKIVAN – en subkulturell mötesplats för alla!
Undergroundskivan är en återkommande träffpunkt som främst är tillägnad personer inom de alternativa subkulturerna men som välkomnar alla. Så kom och besök Restaurang Balder, prata kultur och må gott! Mat och dryck finns att köpa i restaurangen.

Datum: 2022-09-14 (onsdag)
Tid: 20:00
Plats: Restaurang Balder
Entré: 100 kr
Kontant i dörren eller Swish

Arr: KF Kretsen i samarbete med Kluster, Restaurang Balder och SUB – Riksförbundet För Subkultur
Med stöd från: Kulturrådet och Umeå Kommun
Konserten är en del av projektet Rösträttröst.