2015-10-03 Sound of Darkness

SoundofDarkness 1024

Vi välkomnar åter Göteborgsbaserade teaterensemblen Showgoth till Umeå! Förra året gästade de oss med succéförställningen ”En shoggoth på taket”.

Sound of Darkness

I ett hus på en kulle i en liten österrikisk stad bor familjen von Trapp. Det är något fel på huset, det vilar en hemlighet någonstans. Det fanns sju barn. Från början. Kullen ifråga är Federalen Hügel och det viskas i trakten. ”Huset är mörkrets hemvist. Det står på en uråldrig offerplats.” Men folk säger så mycket.

Hit kommer nunnan Maria, från traktens gnostiska orden, för att ta hand om barnen von Trapp. Hon kan allt om det ockulta och om de fasansfulla äldre gudarna. Hon vill också att vi ska skriva att hon tycker om långa promenader och gärna ett glas vin emellanåt. Men det är inte bara henne det handlar om. Nazisterna är ute efter en uråldrig egyptisk artefakt med makt att framkalla oanade hemskheter. Riktigt läskigt blir det, så jag hoppas att du tagit med någon att hålla i handen/tentakeln.

Sångerna är förfärliga. Ja, alltså, texterna är hemska. Jag menar skräckfyllda. Och givetvis geniala och ytterst roande. Musiken är hämtad från en känd musikal, som får förbli onämnd. Inte för att titeln är farlig att säga högt, den är bara svår att uttala….

Biljettpris: 100 kr
Köp förköp till föreställning här (hanteras via Uma-Obscura festivalens hemsida).

Arrangemanget presenteras av KF Kretsen, Kulturens Bildningsverksamhet i samarbete med Showgoth.