2011-11-18 Våga Drömma Vaken

KF Kretsen deltar i årets ljusfestival med två installationer. En står samiske konstnären Tomas Ponga för: – Låt mig ge er valet att komma in i drömmarnas värld där allt är möjligt, även det omöjliga. Det är inte ofta man får erbjudandet att kunna gå tillbaka till sin barndom och fantasivärlden. Väl där, vill man stanna eller vill man komma tillbaka till vuxenvärlden?

Charles Lutwidge Dodgson, mera känd som Lewis Carroll och författare till ”Alice i underlandet” har inspirerat mig till denna installation där Alice står vid bordet inför de val som för henne vidare in i  drömmarnas värld. Bordet är gjord i plexiglas och i en storlek som motsvarar momentet efter att Alice gjorde sitt första val.

Konstnär: Tomas Ponga
Installation av: KF Kretsen
Ljusteknik: Umeå Scenteknik