2011-06-16 Othello

Othello i Dag

För inte så länge sedan satte NorrlandsOperan upp Verdis opera Otello. Nu, i ett gästspel arrangerat av Kulturföreningen Kretsen och Kulturens Bildningsverksamhet, har ni chansen att se pjäsen som operan bygger på, nämligen Shakespeares gripande drama Othello, i en modern tolkning!

Othello drabbas av fruktansvärd svartsjuka mot sin fru Desdemona. Han misstänker att hon är otrogen och kan inte tänka klart efter alla lögner han fått höra från Jago. Det hela resulterar i en blodig katastrof.

I denna nya tolkning lämnar Othello, Desdemona, Jago och Bianca Shakespeares tid och kliver in i vårt moderna samhälle. Det ni får se är Othello idag och utan att avslöja för mycket kan vi berätta att Desdemonas öde kommer att se väldigt annorlunda ut i denna version.

Manus och Regi: Fadhil Al Biaty
Scenografi och Kostym: Jessika Brandt, Inger Bylund, Fadhil Al Biaty

I rollerna
Othello: Birahima Wade
Desdemona: Jessika Brandt
Jago: Fadhil Al Biaty
Bianca: Inger Bylund

Trumman: Birahima Wade

Plats: Norrlandsoperan
Tid: 16 juni 2011
Arr: Kulturens Bildningsverksamhet och KF Kretsen