Extra: Sunset Park flyttar i år från Döbelns Park till Broparken

För tredje året kommer nu Umeås alternativfestival ”Sunset Park”-festivalen att gå av stapeln i Umeå lördag den 28 augusti. Detta år kommer festivalen att vara full av spännande nyheter och planeringen har varit i gång länge. Men i dag står det klart att årets festival kommer att ha en hel del stora förändringar.

Samarbete över gränserna
Årets Sunset Park festival infaller samtidigt som Botniabanans planerade invigning. Med anledning av denna hålls kungamiddag vid Länsresidenset och för att båda arrangemangen ska kunna genomföras så smidigt som möjligt för Umeåborna har dialog förts och ett samarbete mellan Botniabanan och Kulturföreningen Kretsen (som är ägare av Sunset Park Festivalen) samt respektive organisations samarbetspartners har inletts. Det finns en lösning för årets festival!

Tack vare Botniabanans samarbete kan festivalen genomföras även i år – men på en annan plats. Sunset Park kommer i år att hållas i Broparken, 28 augusti, samma datum som planerat.

Skilda verksamheter men liknande mål
–    Vi arbetar båda parter med liknande mål och visioner. Vi vill båda verka för att få positiva möjligheter till Umeåborna och få inresande till Umeå och Sunset Park ser väldigt positivt på Botniabanan som infrastruktur. Det behövs om festivalen ska kunna växa mot 2014, säger Lina Reichwaldt, festivalens projektledare. Vår målgrupp är väldigt resebenägen för att åka till intressanta arrangemang. Våra motsvarigheter i andra länder, exempelvis Wave Gotik Treffen, drar ca 30000 besökare varav majoriteten inresta till denna typ av kulturhändelse. Vi hoppas att Sunset Park med tiden ska utvecklas till att bli norra Europas motsvarighet.

projectx2foto_magnus_eklund

Årets första bokning presenteras: Project-X
–    Tillbaka i Umeå efter 10 år!

2010 firar ett av Sveriges största synthband igenom tiderna 15 år. Efter flertalet stora Europa och USA-turner och spelningar på samtliga festivaler värda namnet så kör de nu bejublad comeback på scenen. Nyligen görde man utsålda spelningar i Stockholm och Göteborg och spelade på festivalen Das Boot.

Mycket har hänt sedan orginal uppsättningen med Torny Gottberg och Andreas Sandberg drog igång X-projektet i den lilla Sörmländska staden Flen. Men sedan 2004 består bandet av Torny Gottberg, Mattias Werdenskog och Jouni Ollila och bandet släppte nyligen sin nya EP ”Needles & Control” på svenska bolaget Memento Materia. I Umeå gjorde bandet sin tredje spelning år 1996…. (De framträdde även på Alternativfestivalen 2000 i Umeå) Nu är de tillbaka…. 350 spelningar senare!

Lyssna:
http://www.myspace.com/projectxebm

Sunset Park:

http://sunsetpark.kretsen.org

För tredje året kommer nu Umeås alternativfestival ”Sunset Park”-festivalen att gå av stapeln i Umeå lördag den 28 augusti. Detta år kommer festivalen att vara full av spännande nyheter och planeringen har varit i gång länge. Men i dag står det klart att årets festival kommer att ha en hel del stora förändringar.

Samarbete över gränserna

Årets Sunset Park festival infaller samtidigt som Botniabanans planerade invigning. Med anledning av denna hålls kungamiddag vid Länsresidenset och för att båda arrangemangen ska kunna genomföras så smidigt som möjligt för Umeåborna har dialog förts och ett samarbete mellan Botniabanan och Kulturföreningen Kretsen (som är ägare av Sunset Park Festivalen) samt respektive organisations samarbetspartners har inletts.

Det finns en lösning för årets festival!

Tack vare Botniabanans samarbete kan festivalen genomföras även i år – men på en annan plats. Sunset Park kommer i år att hållas i Broparken, 28 augusti, samma datum som planerat.

Skilda verksamheter men liknande mål

Vi arbetar båda parter med liknande mål och visioner. Vi vill båda verka för att få positiva möjligheter till Umeåborna och få inresande till Umeå och Sunset Park ser väldigt positivt på Botniabanan som infrastruktur. Det behövs om festivalen ska kunna växa mot 2014, säger Lina Reichwaldt, festivalens projektledare. Vår målgrupp är väldigt resebenägen för att åka till intressanta arrangemang. Våra motsvarigheter i andra länder, exempelvis Wave Gotik Treffen, drar ca 30000 besökare varav majoriteten inresta till denna typ av kulturhändelse. Vi hoppas att Sunset Park med tiden ska utvecklas till att bli norra Europas motsvarighet.