2009-04-21 Ume-vio-lence, Konsert med UmeMetal

Ume-Vio-Lence

Studion, Umeå Folkets Hus 21 april 2009 kl 18-23.
umemetal21april09web

På scen: The Whyrus, Envenomed, Summoned Tide, Royal Jester, Lethal, TME och Feral.

Arrangemanget presenteras av UmeMetal i samarbete med KF Kretsen och med stöd av Umeå Kommun, Umeå C, Umeå ScenTeknik mfl.

Info:
Nya UmeMetal arrangerar metalkväll på Folkets hus.

Efter att ha varit ganska tyst kring föreningen UmeMetal ett tag är det snart dags för en nytändning.
UmeMetal har nu fått ett tillskott av unga arrangörer och med denna nya ledning arrangerar UmeMetal tisdagen den 21:a april Ume-Vio-lence i studion på folkets hus med start 18.00.

Med hela sex stycken metalband från närområdet utlovas en tisdagskväll utöver det vanliga. Banden som är klara för evenemanget är Skellefteåbanden TME och Feral samt Lethal, Torn Apart, The WhYrus, Envenomed och Royal Jester från Umeå.

BANDEN

thewhyruslogo thewhyrus

The Whyrus
The Whyrus är ett band från Umeå som gillar att experimentera med olika genere av tung metal med inspirationer så som; Slipknot, Stone sour, At The Gates. Med tunga verser och melodiska reffränger så försöker de att istället för att jaga gamla spår skapa något nytt utan att bryta från de grunder som gjort tung metal till vad den är i dag.
www.myspace.com/thewhyrus

ferallogoferal_

Feral
”Feral lirar klassisk svensk dödsmetall/death’n’roll i stil med band som Entombed, Dismember och Grave. Bandet är inne på sitt sjätte år sedan det startades i en liten by i Norrlands inland före medlemmarna flyttade till Skellefteå. Feral är nyss hemkomna från en månadslång Europaturné och är nu intresserade av att framföra den norrländska dödsmetallen på hemmaplan igen.”
www.myspace.com/feralswe

envenomed2logoenvenomed
Envenomed
Old School Gore-Thrashing Death Metal. Med medlemmar från bland annat Lethal så har Envenomed börjat göra sig ett namn i umeås Dödsscen. Släppte sin första demo för inte så länge sen och är nu ute efter blod.
www.myspace.com/envenomeddeathmetal

tmeloggatme

TME
Debutskivan Worlds Collide som släpptes i maj 2007 hyllades
av recensenter världen över med kommentar som ”det är så här thrashmetal ska låta på
2000-talet” och ”Fucking Essential”. TME startades 2002 av medlemmar från Vintersorg och Fission och spelar en blandning av melodisk och aggressiv Thrash metal med influenser av death och black.
www.myspace.com/generator666

rj-loggaroyaljester
Royal Jester
Royal Jester är ett Power Metal band från Umeå som grundades 2007. Bandet har haft många olika uppsättningar, och gjort en del lokala spelningar. Nu har bandet spelat in en EP och har stora planer för framtiden!
www.myspace.com/royaljestermetal

summonedlogosummonedtide3

Summoned Tide
”Med eget material sprider vi metaforer om livets hårda och goda sidor. Vi spelar vad vi känner för och formar framtiden efter vad omgivningen har att erbjuda som påverkar oss. Vi kommer från Robertsfors och spelar Hårdrock/Metal. Det brukar vara en diffus linje då det gäller våran genre så varsågod att tolka fritt.”

www.myspace.com/summonedtide