2010-01-16 Metalkonsert på Folkets Hus

Dawn of Dead

Umeå Folkets Hus den 16 januari 2010, start 19.00

100 stålar för inträdet!

På Scen:

Styggelse (Gbg)

In Solitude (Uppsala)

Mr Death (Sthlm)

Nidsang (Sundsvall)

Envenomed (Umeå)

Filmvisning:

Rotten Soulz Productions

Till minne av den svenska blackmetal legenden Per Yngve ”Dead” Ohlins (Mayhem, Morbid) firar Ume-Metal den dag han skulle fylla 41 år med arrangemanget ”Dawn of Dead” med fem akter från hela Sverige. Från Göteborg kommer black metal bandet Styggelse med två demos och en EP i bagaget.

Från Uppsala kommer Heavy Metal bandet In Solitude 08 släppte sin första fullängdare och nu arbetar på den andra. Stockholm bidrar med dödsmetallarna Mr. Death med medlemmar från Treblinka/Tiamat. Dessa herrar har nyligen släppt fullängdaren Detached From Life som fått bra recensioner i media. Mer black metal kommer sundsvallbandet Nidsang att stå för. Umeåbandet Envenomed öppnar kvällen en riktig nystart med fräscha låtar och nya medlemmar .

Mellan akterna visas filmer av lokala Rotten Soulz Productions, deras serie Hard Steel som hade premiär i november.
Kalaset drar igång 19.00 och beräknas hålla på till ca 02.00.

Alla åldrar är välkomna, men för de myndiga finns separat bar med alkoholförsäljning.
Arr: Ume-Metal