2008-11-12 Invigningskonsert

onsdag 12 november kl 20.00

Plats: vid installationen Spektrum, inne i mimerskolans gymnastiksal, Skolgatan 67

Med:

Fjyssel

Aron Hidman & Mariel Rosendahl

Fri entré!

arr: KF Kretsen i samarbete med Moonshake
presenteras i samarbete med Umeå Scenteknik, Umeå Kommun, Umeå Höstljus och med stort tack till alla engagerade i Höstljus, Samhällsbyggnadskontoret, Fastighet.

Spektrum-installationen i Mimerskolans Gymnastiksal invigs på onsdagskvällen med elektroakustisk högtalarmusik av tonsättaren Aron Hidman samt två duoframträdanden, dels av Aron Hidman & Mariel Rosendahl, dels av experimenterande elektroniska duon Fjyssel.

FJYSSEL (Umeå)
Under namnet Fjyssel gör Rasmus Albertsen och Elin Bruun-Nystedt fascinerande lyriskt noise-knaster med röst och små melodier frammanade ur ljudet från gamla Commodore 64-dator-kassetter och filtrerat genom olika elektroniska processer..
http://www.myspace.com/fjyssel

ARON HIDMAN
& MARIEL ROSENDAHL (Umeå)
Ett nytt kreativt samarbete mellan tonsättaren Aron Hidman och musikern och konstnären Mariel Rosendahl, musik som på samma gång är lättillgänglig och sofistikerad, drömsk och melodisk, en ljudresa i ett landskap beläget nånstans mellan Arvo Pärt och Alphaville, renässansklanger och folkmusik…

affisch-12-invigning-web-mini.jpg