Sommarkonserter i Rådhusparken

sommarkonserter-web-splashscreen_web

Kulturföreningen Kretsen presenterar tillsammans med våra samarbetspartners från Umeås kulturföreningsliv i sommar fyra stycken konserter i Rådhusparken.

Detta är en del av en större serie som presenteras av arrangemangsgruppen i Umeå City
Tanken är att onsdagarna i Rådhusparken ska bjuda på spännande musikaliska upplevelser och fyra av dessa kvällar produceras alltså av olika kulturföreningar i Umeå. Från lättsmält pop till tung thrash metal till rap. Allt sker i Rådhusparken och det är såklart fri entré.

Först ut onsdag 15 juli är KF Kretsen själva som bjuder på en akustisk afton med den numera väldigt omtalade trubadurduon Kreti & Pleti vars politiskt skruvade texter kryddade med ironi kombinerat med vackra harmonier har gjort succe. Samma eftermiddag bjuder även en av Umeås folkkära singer/songwriters Johnny Glaas på ett set akustika låtar.

Därefter är det Rockföreningen Feedbacks tur att under eftermiddagen bjuda på hela tre artister som garanterat kommer få parken att svänga. Feedback är nog en av Umeås mest frekventa konsertarrangörer och har en bas i klassisk rockmusik, men visar här hur pass många strängar på guran man har med namn som Malin Nyström och pop-hoppet Morning Stoner samt en gig med ”återförenade” gamla klassiska Umeå-punkbandet: Lapdog.

29 juli är det dags för föreningen Empire att sköta programmet och då kommer det att under kvällen bjudas på rapmusik från numera rätt etablerade J-Rock samt det rätt nya crew som kallar sig  MakeMoney. Utöver det bjuder ReBounce på dansuppvisning.

Vi avslutar tungt med föreningen Ume-Metal som presenterar två tunga Thrashmetalband så kvällen 5 augusti lär det bli headbaning i Rådhusparken!

Umeås subkulturer och föreningar lever!