Samarbete med Vasa fortsätter

kpan-logo-02_photo-rb-800px@72dpi

KF Kretsen fortsätter samarbetet med Umeås vänort Vasa och närmare bestämt med kultuföreningen IKS Mira i Vasa, som driver ”Mirahuset”. Detta samarbete har fortgått sedan 2007 och stärkts sedan 2010 då Umeå Kommun stöttat upp utbytet med stöd. Tack vare detta stöd och sponsorer så har mängder av kulturaktörer åkt över kvarken. I år har även samarbetet förstärkts med klubb och festivalarrangörer i Tammerfors.

Umeå gästades av OSB tidigare i år i samband med Kulturnatta och nu under Konstens Natt i Vasa den 8 augusti kommer Umeå/KF Kretsen att gästa Vasa (även som del av ett årligt utbyte mellan Konstens Natt i Vasa och Umeå Kulturnatta). I år kommer konstnären Petra Shara Stoor, även känd som ”Skulls & Bones Artwork” att gästa Mirahuset tillsammans med eldkonstgruppen EMP som i det närmsta är ett ”husband” på Miras scen numera.

Under hösten kommer fler spännande samarbeten mellan städerna. Primärt skickar vi KF Kretsens artister men dörrarna är öppna för samverkan över gränserna. Vi har under åren samarbetat med bland andra Umeå Hung Gar, Jamo Jamo Arts och Ume-Metal mfl. Vill din grupp eller din förening vara delaktiga, kontakta oss på KF Kretsen.