Kretsen firar Mira

KF Kretsens vänförening IKS Mira i Vasa, Finland, fyller 10 år i år och KF Kretsen har redan firat födelsedagen med ett program av artister (Jätten, Midnattssol och Cemi Istari mfl) som uppträdde i Vasa 6 oktober.

Nu är det dags för del två av firandet vilket innebär att denna gång gästar KF Kretsen Mirahouse den 9-10 november med ett gediget program av artister, performance och konst.

Till Vasa kommer nämligen ett paket bestående av eldkonstnärerna i EMP, bandet ”Ja!”, konstutställning med Kai Reichwaldt och Tomas Ponga samt särskilda gäster då goth/alternative-rockbandet Dark Side Cowboys gör en exklusivt utvald spelning på Miras 10-års jubileum.

 

Som om inte detta var nog så kommer också filmen ”Vi är som apelsiner” att visas, en film som handlar om rasismen i Sverige genom tiderna berättat i en modern historia. Filmen är producerad av Cecilia Gärding och regisserad av Joachim Ljungquist, båda Umeå-aktörer, filmad i Umeå och skapad i samarbete med mängder av Umeå-aktörer, bland andra KF Kretsen.