2023-05-26 Undergroundskivan: Freedom Edition, med ImPuls


Undergroundskivan är en återkommande subkulturell mötesplats dit alla är välkomna. Frihet är ett naturligt ideal och denna gång slår vi på stort: fri entré, fri improvisation och fri scen!

19.00 inleds kvällen med mingel. Ta chansen att umgås med andra kulturintresserade, sylta in folk i ditt nästa upptåg, nätverka, eller luta dig tillbaka i valfritt hörn och observera stoiskt allt ståhej. Mat och dryck finns att köpa i restaurangen.

20.00 framträder medlemmar ur dansgruppen ImPuls med sitt improvisatoriska dansnummer ”En midsommarnattsmardröm”, till musik skriven av den lokala och internationellt prisade tonsättaren Robin Lilja. För danskomposition och kostym står Tekla Andersson, en ung mångkonstnär med god erfarenhet av improvisatorisk dans.

20.30 river vi murarna och öppnar scenen för spontana uppträdanden av alla dess slag! Visa en visa, berätta en berättelse, sjung en sång – eller bjud på något helt annat! Hör gärna av dig till oss på förhand om du behöver något i teknikväg för att möjliggöra ditt framträdande, så ser vi vad vi kan lösa. Mer info längre ner.

22.00 är det slut på det roliga, för den här gången – välkomna åter!

MEDVERKANDE

ImPuls är en dansgrupp baserad i Umeå, som främst utforskar gemensam improvisation. Ofta struktureras improvisationen upp kring ett koncept och en dramaturgi. Tekla Anderssons danskomposition ”En midsommarnattsmardröm” tar inspiration från Robin Liljas elektroakustiska stycke Häxring, som i sin tur inspireras av myter om vackra, lekfulla och mystiska väsen, vars förrädiska charm, nyckfullhet och trolldom länge har varit föremål för sägen och saga. Långt efter sin död bidrar den engelske dramatikern William Shakespeare med text.

ÖPPEN SCEN

Scenen är öppen för spontana framträdanden efter ”En midsommarnattsmardröm”, beräknat mellan 20.30-22.00. Alla konstformer och erfarenhetsnivåer är välkomna!

Grundläggande teknik består av högtalarsystem (PA), 1 mikrofon samt en enhet för uppspelning av media. Ta gärna med t ex ljudfil på ett USB-minne för att vara säker på att vi kan få fram den även om Internet skulle strula. Fråga oss gärna på förhand om ni har behov av ytterligare teknik! Kontakta danne@kretsen.org, så ser vi vad vi kan lösa.

Öppen scen i mån av plats. Anmäl intresse under evenemanget genom att skriva upp dig på listan som kommer finnas framme och ange där hur lång tid du tror att ditt framträdande tar.

Eventet på Facebook hittar du HÄR

Datum: 26 maj
Tid: 19:00
Plats: Restaurang Balder
Entré: Fri

Arr: KF Kretsen i samarbete med Restaurang Balder. Med stöd från Umeå kommun och Kulturrådet.