2022-06-08 Undergroundskivan på Zaion


Undergroundskivan – en subkulturell mötesplats för alla!

Undergroundskivan är en återkommande träffpunkt som främst är tillägnad personer inom de alternativa subkulturerna men som välkomnar alla. Så kom och besök Restaurang Zaion, prata kultur och må gott. Under denna upplaga av Undergroundskivan presenterar vi stolt bandet ERA LUX samt den nu välkände DJ Jätten.

Mat och dryck finns att köpa i restaurangen!

-ERA LUX-
ERA LUX är en svensk electronicaduo som startade 2020, inspirerade av punkens DIY-mentalitet kombinerat med den multifacetterade världen av elektronisk musik. Den klassiskt skolade pianisten Moa basar numera över synth och sång, och rocktrummisen Karl spelar elektroniska trummor. Ambitionen är att leverera glittriga synthar, elektroniska beats och drömmig sång i ett energifyllt och högljutt paket.

Just nu är bandet aktuella med singeln ALIENATION SUPERSTAR och har förutom singlar släppt albumet SYNTHOPIA. ERA LUX har spelat Sverige över, från Malmö till Piteå och kommer nyligen hem från en turné i Tyskland. Musiken tar skarpa svängar mellan det tunga och det drömmiga för att sen landa någonstans mellan pop och experimentell musik, som gjort för att dansa till!

-DJ Jätten-
Jätten har skapat elektronisk musik sedan mitten av 90-talet. Han har spelat sin dansmusik på flera ställen i skandinavien och är en av grundarna till den mycket uppskattade kulturföreningen Liquid Sky samt nätverket Hip-Hop i Norrland. Han har hyllats av P3 pop och tidningen Sonic och har arbetat ihop med musiker från såväl Japan som Jamaica och Australien.

Datum: 2022-06-08
Tid: 20.00
Plats: Restaurang Zaion
Inträde: Kostnadsfritt

ERA LUX på Spotify:

Arr: KF Kretsen i samarbete med Restaurang Zaion. Med stöd av Umeå kommun.