2021-12-22 KF Kretsens Kulturgille på Balder


Välkomna till Kulturgille på Balder. Kulturföreningen Kretsen bjuder in medlemmar, samarbetsföreningar och allmänt kulturintresserade människor att delta i detta samkväm på Restaurang Balder. Mingla, fika, ät, planera för framtiden och diskutera kultur i alla dess former.

Under kvällen kommer en konsert med kompositören tillika pianisten Robin Lilja att framföras. Därefter får Robin sällskap av Erik Emanuelsson (Jätten), som deltar på distans via länk – tillsammans framför de ett improviserat stycke som vi också sänder live på KF Kretsens Youtube-kanal.

Mat och dryck finns att köpa. Fikat bjuder vi på!

Kulturföreningen Kretsen är en ideell förening som bland annat verkar för att främja ett brett kulturliv.

Robin Lilja är en tonsättare och pianist som är baserad i Umeå och har rötterna i Arvidsjaur. Med ett nyfiket intresse för musik har han avlagt masterexamen i musikalisk gestaltning vid Musikhögskolan i Piteå. Han har tidigare uppträtt på Obscura Light och Alternativfesten med egenskrivna verk som utgörs av elektroniska ljudlandskap och pianoimprovisation. Nu kommer fyra nya originalverk med denna form att framföras – denna konsert blir uruppförande för tre av dem, och Umeåpremiär för ett.

Jätten har skapat elektronisk musik sedan mitten av 90-talet. Han har spelat sin dansmusik på flera ställen i skandinavien och är en av grundarna till den mycket uppskattade kulturföreningen Liquid Sky samt nätverket Hip-Hop i Norrland. Han har hyllats av P3 pop och tidningen Sonic och har arbetat ihop med musiker från såväl Japan som Jamaica och Australien.

Välkomna!

Datum: 22 december 2021
Entré: Frivillig. Swish (Rek. 0-300 kr) till KF Kretsen
OBS – max 100 personer
Preliminära tider:
Insläpp: 18:00
Robin Lilja: ca 19:30
Robin/Jätten: ca 20:30. Live-stream på Youtube.

Arr: Kulturföreningen Kretsen i samarbete med restaurang Balder. Med stöd av Umeå kommun och Kulturrådet.