2021-12-11 Kristian Anttila & Johan Piribauer

Hjärtligt välkomna till denna musikföreställning med artisterna Kristian Anttila och Johan Piribauer.
-Vi kallar föreställningen ”Berättande sånger från storstad till glesbygd”. Vi berättar om våra egna relationer till platser och ger den ett nytt ljus genom våra egna sånger som genremässigt rör sig mellan folkrock, visa och singer-songwriter.

Johan Piribauer kommer från Tjappsåive, norr om Arvidsjaur. Han spelar folkrock på svenska med starka melodier. Texterna handlar ofta om livet i Norrbotten. Han har släppt 6 skivor, spelat i TV & radio samt turnerat över hela Norden senaste 15 åren. Det har även blivit turnéer till Tyskland och Nya Zeeland. Tidskriften Fokus har utnämnt honom till svenska proggens förnyare nr 1.

Kristian Anttila, artist från Göteborg som hunnit släppa 7 skivor, blev senast nominerad till ”Årets svenska pop”, ”Årets svenska soloartist” och ”Årets svenska album” av Sveriges största musiktidning Gaffa. Han hade tidigare över 100 konserter om året och låten ”Oceaner” var med i Volvo Cars internationella reklamkampanj. Han har under sin artistkarriär haft ett flertal stora radiohits, däribland ”Vill ha dig” (1a på Sommartoppen) och ”Livet före döden” – en duett med Sylvia Vrethammar. Kristian tilldelades nyligen Ingmar Bergman-stipendiet.

Datum: 11 december 2021.
Plats: Restaurang Zaion, Umeå.
Insläpp: 19:30.
Fri entré.
Donationer till KF Kretsen till Swish: 123 374 75 24.
Publikbegränsning: 100 personer.

Klicka här för att komma till eventet på Facebook.

www.kristiananttila.com
www.johanpiribauer.se

Arr: KF Kretsen. Med: stöd från Kulturrådet och Umeå kommun.