2013-11-05 Stand-Up

Standup@origo_nov5-2013_2.5-800px@72dpi

KF Kretsen tillsammans med NTK och Kulturens arrangerar Stand-Up på kårhuset Origo.

Komikerna som står på scenen är:

Erik ”Waffe” Walfridsson: Mannen som trots sin ålder fortfarande står upp! Är tyngd under ett stort ordförråd, en börda han gärna lättar på inför publik. Har diagnosen kronisk mikrofili, dvs sjuklig dragning till mikrofoner ( särskilt om den är kopplad till en högtalare!). Får som kvällens konferencier leva ut något av sin talträngdhet ett antal gånger!

Lauri Erikoinen: Finsk sisu från Norrbotten som giggat på bl a RAW Comedy Club och P3s Humorhimlen. ”Väldigt rolig!” säger vissa, ”Sjuk i huvudet!” säger Lauris far.

Ingela Wall: SM-vinnande estradpoet från Sandviken. Just nu aktuell med ny estradpoesiföreställning på P4 Västerbotten. Ikväll blir det fokus stand up. Lyckas hon inte få skratt så kan hon alltid skylla på att det råkade komma med lite poesi. Varning för mamma-skämt. Passar både dig som vill bli förälder ikväll eller du som fortfarande bor hemma med mamma.

Daniel Renvall: Förbannat rolig 26-åring och canceröverlevare med sterilitet i bagaget och som vill få folk att skratta. Ser på folk och världen från sitt egna lilla perspektiv. Extremt lättretad på saker han inte förstår men det går bra ändå. Vill slå Gunilla Persson i nyllet av olika anledningar men vem vill inte det?

Erik Edler: Från gruvarbetare i Svappavaara till filmskapare och standup komiker, Ordningsvakten med ett leende på läpparna men allvaret i blicken, Humor i Norrländsk anda.

Anders Häggström: Nyexad ingenjör som just tagit steget ut i arbetslivet och upp på standup scenen. Blandar gärna skämt om sin hemort och utbildning med lite imitationer. Har tidigare uppträtt på open mic kvällar och inför sina gossedjur hemma i lägenheten.

Sebastian Lindberg: Har tidigare kört på Club Fanny och Kråkshowen i Skellefteå. Tänk er Magnus Betnér fast yngre, tråkigare, hårigare och betydligt fattigare.

Solja Krapu: Estradpoet som inte kan säga ordet nej. Står upp för det mesta. Vinner bara när hon tävlar. Det som tvingat henne att utveckla humor är ett långt liv som lärare. Det härdar vem som helst. Rötter i Finland och fötter i Norrland. Kan det bli bättre?

Var: Kårhuset Origo, Gösta Skoglunds väg 25, Umeå
När: 17-20, 5 november
Arr: KF Kretsen tillsammans med NTK och Kulturens