2011-07-09 Kickass Fusion Bellydance

Dansuppvisning med Morganas Döttrar

Morganas Döttrar är en Umeåbaserad dansgrupp bestående av Katarina Klingberg, Madeleine Holmlund, Ylva Åkesson och Ida Holmgren. Gruppen har skapat en egen dansstil, Kickass Fusion Bellydance  som är en brutal dansstil som utstrålar vrede, hunger, stolthet och är kompromisslös i sin utlevelse. Morganas döttrar uppträder även med Dark Fusion Bellydance som är lika stolt och dramatisk men mer mystisk och rituell till sin karaktär. Morganas Döttrar gör egna nyskapande koreografier sprungna ur gruppens dynamik och uttrycksvilja. Morganas Döttrar intar scenen utan att be om tilltåelse och utmanar publiken snarare än att vädja till deras godkännande.

plats: Rådhusparken
Fri entré
Föreställningen visas klockan 15.00 och 20.00

Arr: Morganas Döttrar i samarbete med KF Kretsen och Kulturens Bildningsverksamhet.

 

 

Morganas Döttrar är en Umeåbaserad dansgrupp bestående av Katarina Klingberg, Madeleine Holmlund, Ylva Åkesson och Ida Holmgren. Gruppen har skapat en egen dansstil, Kickass Fusion Bellydance som är en brutal dansstil som utstrålar vrede, hunger, stolthet och är kompromisslös i sin utlevelse. Morganas döttrar uppträder även med Dark Fusion Bellydance som är lika stolt och dramatisk men mer mystisk och rituell till sin karaktär. Morganas Döttrar gör egna nyskapande koreografier sprungna ur gruppens dynamik och uttrycksvilja. Morganas Döttrar intar scenen utan att be om tilltåelse och utmanar publiken snarare än att vädja till deras godkännande.