2011-03-26 SGA-Club Night

SGA CLUB NIGHT – UMEÅ/CLUB GREYSCALE/ SPEKTRA

Vårens stora klubbkväll för Umeås alternativmusikälskare är nu spikad! För första gången gör Umeås alternativklubbar nu gemensam sak och kör ett gemensamt arrangemang på Krogen Krogen, Ålidhem lördagen 26 mars!

Kvällen till ära gästas Umeå av en klubbturné från den nya S.G.A-festival (vilket står för Stockholm Goes Alternative-festival)! Det blir hela tre zoner med tre olika klubbar alltså på en och samma kväll. Som krona på verket kommer även skivaktuella Ninedee att spela live. Vi lottar också ut biljetter till sommarens SGA-festival!
www.sga-festival.com

SGA har även kvällen till ära tagit med sig två gäst-DJs. Först ut är Dj M4RC från Nederländerna som är känd från bandet Grendel som med sina 7 skivor är ett rätt välkänt namn på Europascenen. Tillsammans med DJ Discarded, känd från Tech Noir (landets troligen största syntklubb) och numera även husDJ för SGA, och DJs från Club Greyscale kommer dansgolvet att vara ett konstant inferno av tunga beats, rök och strob!
myspace.com/grendel

I baren kommer DJs från Club Greyscale att leverera lämpliga musikaliska alster för en bra stämning och där spelar även Ninedee live under kvällen. Invid kommer Klubb Spektra att husera en lounge för lite mer avslappnad stämning där DJ Briseis med flera lovar leverera en lagom dos gotiska favoriter och smått obskyra låtval.

Ninedee har en bakgrund i Umeå faktiskt men är numera bosatta i nordliga Piteå. Bandet startade redan 1997 och var mycket aktiva fram till 2002 men fick en nytändning 2009 när dom framträdde på Sunset Park Festival. Sedan dess har det gått fort. Nya skivan ”Egoism” landade precis till julhandeln och bandet har även hunnit med att göra en video till låten ”Miss Wannabe” som finns för beskådan på www.misswannabe.com
www.ninedee.com

Club Greyscale är i dag en av landets äldsta och största klubbar inom genren och motsvaras endast av några gelikar i landets största städer. Sedan 1998 har Club Greyscale arrangerat klubb, festivaler och andra arrangemang för att främja alternativmusikscenen i Umeå, främst då inom genrer som goth, electro/synth, industri och metal.
www.clubgreyscale.com


Klubb Spektra är i förhållande en nykomling men har redan etablerat en kontinuerlig klubbverksamhet som bjuder på allt från konstutställningar till trattgrammofonDJs. Den huvudsaklig inriktningen för verksamheten är på den scen man i tyskland kallar ”svarta scenen”, ett samlingsnamn för de subkulturer som även Club Greyscale riktar sig mot. Klubb Spektra är en del av Kulturföreningen Kretsen och sedan 2008 har också Spektra arrangerat Umeås alternativmusikfestival Sunset Park Festival.
www.kretsen.org


SGA-festival går av stapeln i juni och har ett fokus på electro, ebm, industri, goth och andra närliggande genrer med band som Clan Of Xymox, De/Vision, Funker Vogt och Lights of Euphoria. SGA säger själva om vad som är tanken med festivalen:  ”Vår styrka är att vi vill skapa en ny livescen och festival för synthmusiken i Sverige. Genom att blanda internationella artister och lokala förmågor på samma festival, vill vi locka Svenska och internationella besökare. Festivalen skall ha en klar musikalisk profil och vara återkommande varje sommar. ”Vi är extremt nischade och vi tror att det är vad dagens festivaler vinner på”
www.sga-festival.com

FAKTA
Krogen Krogen, Ålidhem, Umeå
Lördag 26 mars 2011 kl 21-02
Åldersgräns 18 år
Entré: 60 kr
arr: Club Greyscale, KF Kretsen, Klubb Spektra, Sunset Park Festivalen och SGA-festival i samarbete med Kulturens och Krogen Krogen och  Profil Hotels Hotel Aveny

[youtube WnKnEC4ApC0]

SGA CLUB NIGHT – UMEÅ/CLUB GREYSCALE/ SPEKTRA

Vårens stora klubbkväll för Umeås alternativmusikälskare är nu spikad! För första gången gör Umeås alternativklubbar nu gemensam sak och kör ett gemensamt arrangemang på Krogen Krogen, Ålidhem lördagen 26 mars!

Kvällen till ära gästas Umeå av en klubbturné från den nya S.G.A-festival (vilket står för Stockholm Goes Alternative-festival)! Det blir hela tre zoner med tre olika klubbar alltså på en och samma kväll. Som krona på verket kommer även skivaktuella Ninedee att spela live.

SGA har även kvällen till ära tagit med sig två gäst-DJs. Först ut är Dj Anti Matter från Nederländerna som är känd från bandet Grendel som med sina 7 skivor är ett rätt välkänt namn på Europascenen. Tillsammans med DJ Discarded, känd från Tech Noir (landets troligen största syntklubb) och numera även husDJ för SGA, och DJs från Club Greyscale kommer dansgolvet att vara ett konstant inferno av tunga beats, rök och strob!

myspace.com/grendel
tech-noir.org

I baren kommer DJs från Club Greyscale att leverera lämpliga musikaliska alster för en bra stämning och där spelar även Ninedee live under kvällen. Invid kommer klubb Spektra att husera en lounge för lite mer avslappnad stämning där DJ Briseis med flera lovar leverera en lagom dos gotiska favoriter och smått obskyra låtval.

Ninedee har en bakgrund i Umeå faktiskt men är numera bosatta i nordliga Piteå. Bandet startade redan 1997 och var mycket aktiva fram till 2002 men fick en nytändning 2009 när dom framträdde på Sunset Park Festival. Sedan dess har det gått fort. Nya skivan ”Egoism” landade precis till julhandeln och bandet har även hunnit med att göra en video till låten ”Miss Wannabe” som finns för beskådan på www.misswannabe.com

www.ninedee.com

Club Greyscale är i dag en av landets äldsta och största klubbar inom genren och motsvaras endast av några gelikar i landets största städer. Sedan 1998 har Club Greyscale arrangerat klubb, festivaler och andra arrangemang för att främja alternativmusikscenen i Umeå, främst då inom genrer som goth, electro/synth, industri och metal.

www.clubgreyscale.com

Klubb Spektra är i förhållande en nykomling men har redan etablerat en kontinuerlig klubbverksamhet som bjuder på allt från konstutställningar till trattgrammofonDJs. Den huvudsaklig inriktningen för verksamheten är på den scen man i tyskland kallar ”svarta scenen”, ett samlingsnamn för de subkulturer som även Club Greyscale riktar sig mot. Klubb Spektra är en del av Kulturföreningen Kretsen och sedan 2008 har också Spektra arrangerat Umeås alternativmusikfestival Sunset Park Festival.

www.kretsen.org

SGA-festival går av stapeln i juni och har ett fokus på electro, ebm, industri, goth och andra närliggande genrer med band som Clan Of Xymox, De/Vision, Funker Vogt och Lights of Euphoria. SGA säger själva om vad som är tanken med festivalen: ”Vår styrka är att vi vill skapa en ny livescen och festival för synthmusiken i Sverige. Genom att blanda internationella artister och lokala förmågor på samma festival, vill vi locka Svenska och internationella besökare. Festivalen skall ha en klar musikalisk profil och vara återkommande varje sommar. ”Vi är extremt nischade och vi tror att det är vad dagens festivaler vinner på”

www.sga-festival.com

FAKTA
Krogen Krogen, Ålidhem, Umeå
Lördag 26 mars 2011 kl 21-02
Åldersgräns 18 år
Entré: 60 kr
arr: Club Greyscale, KF Kretsen och SGA-festival i samarbete med Kulturens och Krogen Krogen och Profil Hotels Hotel Aveny


Club Greyscale i samarbete med Klubb Spektra och SGA-festival presenterar:

S.G.A. Club Night

3 zoner – 3 klubbar

Baren:
Djs från Club Greyscale

Live: Ninedee
www.ninedee.com
Aktuella med nya skivan “Egoism”

Spektra-lounge:
Dj Briseis med vänner
spelar gotiska favoriter och annat obskyrt

Dansgolv:
Djs Club Greyscale
GästDJs:
Dj Anti Matter – Grendel [NL]
Dj Discarded – Tech Noir

Electro-Metal-Goth-Industri

lördag 26 mars 2011 kl 21-02
Krogen Krogen, Ålidhem
Entré 60 kr, 18 år

Arr:
Club Greyscale
KF Kretsen & Spektra
Sunset Park Festival
Stockholm Goes Alternative Festival
Kulturens Bildningsverksamhet

Med stöd av: Hotell Aveny, Umeå Scenteknik, Gamla fängelset, mfl

www.kretsen.org www.clubgreyscale.com www.sga-festival.com