2010-08-02 Spektra-scenen

– Alternativ Rock/Metal

plats: Rådhusparken, Umeå
Fri entré
Start 19.00

The Whyrus

The whyrus formades år 2008 och var i början ett pop/hardcore projekt. Men under år 2009 så började bandet ändra stil i och med att några medlemmar lämnade bandet och nya kom till så blev the whyrus vad de är i dag. The whyrus musik kan beskrivas som modern Death metal med influenser från band av den nya metal scenen så som; SlipKnoT, Stone Sour, Mudvayne, Mushroomhead. Med tunga riff blandat med growl och en del vanlig sång så levererar de moshpit vänlig stämning med mycket ös. Bandet sticker även ut med sin scenutstyrsel i form av smink och scenkläder.Under Hösten ger sig The whyrus ut på vägarna med live showen ”battle of the titans” för att spela i vårt avlånga land tillsammans med de lokala banden My Last Escape och Dead end så kommer de besöka Bla;Skellefteå Luleå och Ö-vik.

myspace.com/thewhyrus

The Forever Season

Inspirerade av band som Katatonia och Fields of The Nephilim samt med stämningar från de karga nordliga landskapen och det norrländska psyket levererar The Forever Season musik som är melodisk, tung och med ett djup.
myspace.com/theforeverseason

arr: KF Kretsen, Spektra & Kulturens Bildningsverksamhet