Workshop dans

KF Kretsen tipsar om senaste aktiviteterna från vår högst aktiva  dansgrupp Morganas döttrar:

Umeå goes Dark and Tribalicious

Workshop med Callisto 29-30 maj

dark and tribalicious

Callisto Utriainen är en av de svenska pionjärerna inom dark/gothic fusion bellydance och certifierad lärare i American Tribal Style bellydance (ATS).

Hon har rest till USA och runt i Europa för att undervisa och uppträda med Dark Fusion bellydance, som bär spår av ATS, orientale, kampsport, gothkulturens estetik och hennes syn på att en dansande kvinna inte nödvändigtvis behöver vara gullig, ofarlig och tillgänglig. Hon vill visa att alla sidor av oss, mörka och ljusa, är lika viktiga, och lika vackra.

Som lärare är hon känd som en kompetent och passionerad pedagog, som lägger mycket energi på att paketera och förmedla sina kunskaper så att de blir mottagbara för samtliga i elevgruppen. Hon blandar in element av mental
träning i sin undervisning, och är svuren fiende till Jante. Det bästa hon vet är när eleverna bryter igenom sina barriärer och tar nya kliv framåt och utanför sina komfort-zoner.

ATS, American Tribal Style, är en blandning av orientalisk dans, flamenco och indisk dans. Fusionen mellan de olika dansstilarna ses i dansrörelser, musik och kostymering. Stilen skapades för något decennium sedan i USA av
Carolena Nericcio, och har gjort ett segertåg i USA och Europa.  Dansen bygger på improvisation i grupp utifrån fasta uppsättningar av rörelser och signaler inom gruppen.

Kursfakta
Tid: 11.00- 16.00 lördag och söndag inklusive lunchpaus.
Plats: Musik- och danshuset, Gräddvägen 15, bredvid Sporthushallen på
Ersboda i Umeå.
Anmälan: Betalning gäller som anmälan. Obs! Skriv namn och kontaktinfo!
Kostnad: 900kr insättes på Pg 133 99 46-4, mottagare Ovaninunder
Frågor? Skriv till morganas.dottrar@gmail.com