2008-01-17 Art’s Birthday

img_9545_std.jpgimg_9546_std.jpg

MOONSHAKE presenterade ART´S BIRTHDAY 2008

LIVE:E-FÄKT (Sthlm)LISA o PIU (Sthlm/Bollnäs), film, ljudkonst, dj:s, happenings, dans m.m

http://www.myspace.com/moonshakeclub

Arr: Moonshake & Kretsen. Tack till Umeå Kommun, Norrlandsoperan/Scen för Dans och Botnia Musik.Även Konsten har en födelsedag, åtminstone om man skall tro den franske fluxuskonstnären Robert Filliou, som 17 januari 1963 fastslog att konstens fötts för en miljon år sedan, då någon tappade en torkad svamp i vatten… Oavsett om man tror på det eller inte, så firas Art´s Birthday över hela världen 17 januari, och sedan förra året även i Umeå!

Än en gång arrangerade Moonshake & Kretsen den multikonstnärliga minifestivalen Art´s Birthday, denna gång i Studion, Umeå Folkets Hus. . En helkväll med film, ljudkonst, galna happenings, DJ:S, distro, livemusik med fantastiska cello/elektronik/althorn-duon E-fäkt, folkrocktrion Lisa o Piu samt en premiär på ett dansverk av och med dansarna Moa Hanssen, Mirjam Klebel och Kajsa Sandström med nyskriven musik av Aron Hidman Dessutom releasefest för nystartade Moonshake Records.