Ninedee

Ninedee, foto: Nikdesign

Fans har sagt mycket genom tiderna om Ninedee, men vad är egentligen sanningen kring detta mystiska band som verkar vara mycket mer än ett band, mer en slags idé. KF Kretsen har nöjet att presentera ännu en spännande artist som samarbetar med föreningen.

Ninedee är ett musikprojekt som vuxit fram ur kylan i det mörka Norrland. Med en aldrig sinande energi bjuder Ninedee på elektronisk musik med rötterna i den alternativa scenen. Projektet har blivit uppmärksammat genom de syrliga texterna relaterade till dagens skruvade sammhällskonventioner och ramverk. Att texterna är uppbackade av tunga gitarrer och feta ljudmattor gör inte saken sämre.

Bandet släppte 2010 skivan ”Egoism” och 2011 kom ”CAS9D”, en splitvinyl i samarbete med Chaos All Stars. Båda skivorna har hyllats av alternativa musikbranschen. Ninedee visar att tung elektronisk musik i allra högsta grad produceras i de norra regionerna av Sverige och att Norrlands enda exportvara inte längre är pop och rock. Under årens lopp har projektet vuxit sig allt starkare och snarare blivit en disciplin än ett musikprojekt.

Ninedee handlar inte uteslutande om musik. Ninedee handlar om disciplin. Ninedee är inte bara något du lyssnar på. Ninedee är en livsstil. Välkommen till världen som Ninedee skådar den.

Ninedee har samarbetat med KF Kretsen sedan starten och är ett band som visar att det finns grym kvalitet i norrlands subkulturer.

www.ninedee.com
www.facebook.com/worldofninedee

Ninedee samarbetar med Kulturens Bildningsverksamhet
[spotify:track:1fSgW5nZEd6urzuMY5UvQP]