Världens dag i Vasa – kulturutbytet fortsätter


KF Kretsen fortsätter samarbetet och kulturutbytet med Vasa. Denna gång skickar vi artister till Världens Dag i samarbete med IKS Mira i Vasa.

Elin Hagelberg är till allas förvåning, allra mest hennes svenska lärare i 7an en alldeles utmärkt poet. Hon skriver poesi för dig som blivit dumpad, för dig som aldrig blivit det och för dig som vill bli det. Hon är en unik röst som med självdistans, ärlighet och ofta humor bjuder in den som lyssnar till att fika i hennes personliga soprum.

Gustav Orvefors berättar sina sagor och historier på ett finurligt och mysigt vis för både stora och små. Genren är stilmässigt I linje med det Svenska 70-talets progressiva jazz och vismusik och hans musik kan jämföras med artister som Mikael Ramel, Jojje Wadenius och James & Karin. Gustav är tidigare känd från det Norrländska psyk-rockbandet ”Fungus Hill” där han i musiken berättade om trollen i skogen och om liv i fjärran galaxer. I sitt nya soloprojekt ”Sagostund” berättar han om samma saker, men från ett lite snällare perspektiv, och i kombination av texter som beskriver exakt hur trevligt våfflor och kaffe kan vara en söndagsmorgon.